Pere IV, 345 08020 Barcelona
Dates:
24 March 2022 18:00 - 20:00

Més informació sobre el treball d'Antonia Rossi aquí y aquí.

Més informació sobre el Laboratorio de Pensamiento Lúdico.

Enllaç a la sala Jitsi per seguir la presentació del Laboratorio de Pensamiento Lúdico

NEXES CIUTAT.

PRESENTACIÓ DELS PROJECTES DE RECERCA I EXPERIMENTACIÓ ARTÍSTICA IDENSITAT - LA ESCOCESA 2021


El dijous 24 de març La Escocesa acull la presentació dels projectes Planetas del Exilio. Juego sobre cosmopolíticas de la hospitalidad (Laboratorio de Pensamiento Lúdico) i Materias y rastros para una arqueología sobre la existencia de las mujeres (Antonia Rossi et alii). Tots dos van ser becats en la Convocatòria de Projectes de Recerca i Experimentació La Escocesa 2021, i secundats amb el mòdul “Nexes Ciutat”, que sorgeix de l'acord de col·laboració entre la fàbrica de creació i Idensitat.

Nexes Ciutat” proposava un eix temàtic sobre connexions intersubjectives per a abordar el context de distanciament social, i explorar les transformacions i els nous imaginaris que afecten els fonaments de l'espai social contemporani. Conceptes com a connexió, vincle, relació, interacció, creació col·lectiva, drets a la ciutat i a la cultura, o articulació d'espais públics i comuns, apel·len a la concepció d'un “nosaltres” i a la construcció de vincles intersubjectius.

En Panetas del exilio, el Laboratorio de Pensamiento Lúdico (LPL) investiga entorn de les bases teòriques, les eines metodològiques i les tècniques creatives de la creació d'un joc, amb l'objectiu principal l'examinar els exilis com a experiència individual, i les migracions com a fenomen col·lectiu, des d'una perspectiva decolonial. Per a aquest esdeveniment, LPL realitzarà una presentació híbrida: la primera part serà una introducció en línia del procés de treball, que podrà seguir-se des del Espai M en La Escocesa, o en línia a través d'aquest enllaç a Jitsi; seguida d'una petita activació del Cosmograma i el Glossari Mutant amb la participació de les assistents.

Materias y rastros para una arqueología sobre la existencia de las mujeres és una pel·lícula-assaig d'Antonia Rossi entorn de les dones i la seva relació amb els models de reclusió-exclusió en els circuits compartimentats de la ciutat de Barcelona, projectada –com altres ciutats– sota perspectives androcèntriques. Encara en procés obert de producció, durant l'esdeveniment en La Escocesa podrem veure alguns dels materials que són part de la recerca d'aquest projecte; seran presents la realitzadora i les col·laboradores, com a part important de l'equip de treball.

L'objectiu de “Nexes Ciutat” era fomentar pràctiques artístiques que combinessin la implicació activa en processos de creació col·lectiva, la recerca contextualitzada en el territori, l'aprenentatge compartit, l'intercanvi de coneixement i la socialització dels processos i resultats. En aquest sentit, aquest esdeveniment busca l'obertura pública de tots dos processos de treball i recerca, així com dels resultats obtinguts.


 

 

Dates:
24 March 2022 18:00 - 20:00

Més informació sobre el treball d'Antonia Rossi aquí y aquí.

Més informació sobre el Laboratorio de Pensamiento Lúdico.

Enllaç a la sala Jitsi per seguir la presentació del Laboratorio de Pensamiento Lúdico

Pere IV, 345 08020 Barcelona