Pere IV, 345 08020 Barcelona
Fechas:
17 julio 2019 - 19 julio 2019

17, 18, 19/07 - 18h

Portar el daurat

de Joana Capella Buendia i Roc Domingo Puig

Es diu, que quan les primeres expedicions van arribar a les terres del nou món, van descobrir camps frondosos d'unes panotxes que semblaven maragdes plenes de llavors d'or, o almenys aquesta és la imatge que es descriu en els informes que els colons entregaven a la corona espanyola. Aquestes plantes van ser dels primers productes a exportar-se d'Amèrica en forma de botí de la conquesta, arribant a transformar-se inclús en l'excusa perquè l'imperi continues finançant les expedicions quan l'or era tan sols una promesa.

L'or i l'imaginari daurat de riquesa, com un element vinculant en la conquesta, és un mite construït a través dels relats de cavalleria, l'herència de la bibliografia teològica i les aspiracions i fantasies de l'edat mitjana. Una imatge daurada que requereix creença i fe, i desperta certs anhels d'aventura i poder. L'objecte daurat, la imatge de l'or, que no és or sinó aquest convertit en adjectiu, necessita la disposició de certs elements i estructures que reprodueixin el seu poder. L'art, d'una manera similar, es manté amb tots els nostres esforços procurant la circulació i reproducció d'un mite concret. Una aura daurada que és, més que res, l'embolcall d'un context precari i fràgil. Més semblant al daurat de la manta tèrmica que a l'or, o el daurat de l'anell que vam comprar a Medellín, que realment és un tros de pirita. Portar el daurat, sorgeix de la nostra tornada d’una residencia Artística a Casa Tres Patios, Medellin, que vam realizar la tardor pasada, amb el suport de Sala d’Art Jove. Aquesta Exposició mostra algunes peces que hem portat de la nostra estada i d'altres produïdes arran de la nostra tornada.

Un projecte de Joana Capella Buendia i Roc Domingo Puig. Amb la col·laboració d'Àlex Solé, Marc Rosell, Daniel Riba, Claudia del Barrio; El suport de Sala d'Art Jove i La Escocesa.

Programa:

17 de juliol a les 18h: Fer el Daurat Innauguració + activitat oberta al públic

18 de juliol a les 18h: Y como vas a limpiarte estos bambotes ahora? Performance Àlex Solé

19 de juliol a les 18h: Menjar Or Activitat oberta al públic + clausura

Fechas:
17 julio 2019 - 19 julio 2019

17, 18, 19/07 - 18h

Pere IV, 345 08020 Barcelona