Pere IV, 345 08020 Barcelona

Núria Inés


Núria Inés (Tinta Fina) treballa des del relat gràfic i el còmic expandit com a eines generadores de comunicació i coneixement. En els seus projectes s'apropa a les narratives vitals i personals de les altres buscant oportunitats de transcriure, en la narració de l'experiència, lectures crítiques dels contextos quotidians amb els que connecta directament. Aquesta forma de treballar genera a accions que barregen els relats gràfics amb trobades, rituals, aprenentatges d'alògics, sortides, entrevistes, experiències... temps compartits.

Compatibilitza el treball artístic amb la docència i la relatoria gràfica en diversos programes: els tallers de mediació educativa al MACBA "Copia, dibuixa i distribueix", el programa d'INTERSECCIONS al Prat de Llobregat i com a docent de joves a l'escola d'arts visuals del Prat.

El darrer 2019 va participar en la "bienal de arte joven de Buenos Aires" a Argentina gràcies a una estança de dos mesos al centre d'art Recoleta convocada per Hangar. En aquest marc i coincidint amb la setmana del "territorio bienal" hi va realitzar dues accions: "DIBUJO TU VIDA" i "PASASFALTO"

L'any 2018 va rebre un dels premis d'art de la Sala d'art Jove de la Generalitat pel projecte "Canción para Consuelo" i també amb aquest projecte, va poder participar d'una estada a Corniolo art platform, a Florència Italia.

Forma part del colectivo Julio, un col·lectiu amb el que media la producció de l'artista outsider Julio Julián com a pretext per tensar temes com classe, legitimació i identitat sexual amb el que van participar de l'exposició comissariada per Mery Cuesta "L'art irreductible" exhibida a la presó Model i a la universitat popular del CA2M.

Sovint participa en projectes d'altres artistes o col·lectius aportant-hi com a relatora gràfica és el cas del projecte "mèdiums" del col·lectiu DU-DA, "els enemics del poble i l'infern" de Lluc Mayol o "Implosió impugnada 26" de Rafael Tormo, entre d'altres. 

 

tintafina.net

 

 

Pere IV, 345 08020 Barcelona